Varför ska man använda en ansiktsolja? Här är svaret!

Din hud får ett fantastiskt glow!

När du applicerar en produkt på din hud så är det inte enbart utsidan som påverkas, utan också samtliga hudlager och även insidan av din hud.  Huden är som ett filter som ”andas” den släpper igenom och filtrerar ut ämnen konstant.

Genom att använda ansiktsolja får din hud ett fantastiskt glow då oljan hjälper till att kapsla in fukten i huden och motverkar att den blir torr. Vegetabiliska ansiktsoljor innehåller också många viktiga ämnen för din kropp och hud, så som olika omega fettsyror, mineraler, och andra syror som hjälper till att stabilisera upp, motverka och boosta din hud.

Optimal Balans!

Det huden behöver för att uppnå optimal balans är fukt!

Och såhär års är det väldigt kallt ute vilket gör att huden lätt blir torr och fnöskig.

Vanliga ansiktskrämer eller lotioner innehåller vatten som ger fukt till din hud vilket är exakt vad den behöver.

Men – när du går ut i minusgrader så behöver du någonting som hjälper till att kapsla in fukten i huden – en ansiktsolja.

Det finns många olika sorters ansiktsolja på marknaden för olika hudtyper och behov – men oljor passar absolut till samtliga hudtyper.

Acne och ansiktsolja – går det ihop?

Absolut!  Se bara till att den ansiktsoljan du väljer är av vegetabiliskt ursprung.  Oljan går ner i huden samtidigt som den bildar en skyddande hinna på din hud.  Den kan tillockmed hjälpa till med att balansera upp talgproduktionen så att acnebesvären minskar.

Får jag fet hy av ansiktsolja?

Nej det får du inte. Omega fetterna i oljan fungerar som hudens smörjmedel även på insidan. Din hud kommer att tala om för dig när den är ”mättad” och det är då du upplever att huden kan bli lite ”fet”  Prova då att ta 1-2 droppar mindre nästa gång.

Tänk på att oljor är oerhört dryga och ofta så räcker det med enbart ett par droppar till hela ansiktet.

När i min hudvårdsrutin ska jag använda ansiktsolja?

Här är det lite dina egna rutiner som styr skulle jag säga.

Om du använder serum, ansiktskräm och vill lägga till en ansiktsolja så lägg då till oljan efter att du har applicerat krämen så att oljan också skyddar huden när du går ut. Du kan också droppa i ett par droppar i handen och blanda den med din dagkräm.

Om du enbart använder ansiktsoljan så applicera den på nytvättat, fuktigt ansikte.

Makeupen lägger du på som vanligt ovanpå.  Använder du en primer så är det inte säkert att det behövs när du använder ansiktsolja, då oljan många gånger fungerar utmärkt som kontaktyta mellan huden och sminket.

Det går också utmärkt att använda en ansiktsolja på natten innan du ska sova.

Här finns det också speciella ansiktsoljor som är framtagna för att fungera bättre på natten och jobba medans du sover.

 

Här nedan kommer det två exempel på Viridi Ecos  ansiktsoljor

Ecocalm Beauty Face Oil: Denna oljan är framtagen för dig med extra torr och känslig hy. Den innehåller bioaktiva ämnen som bisabolol som är ett antiinflammatoriskt ämne, samt A vitamin som stärker huden och påskyndar cellförnyelsen. Den är dessutom Dermatologiskt testad. Ca pris i handeln: 240 kr / 30 ml   köp här:  www.glamma.se

EcoLuxury Night Oil: Denna oljan är framtagen för dig som behöver en lite mera djupgående ansiktsolja. EcoLuxury Night oil verkar bäst på natten då den innehåller oljor som både upptas snabbare och långsammare av huden. Den innehåller gallussyra som är sammandragande, punicinsyra som är en kraftig antioxidant samt fytoöstrogener som främjar hudens kollagenproduktion. Ca pris i handeln: 380 kr/30 ml  köp på: www.glamma.se

För mera tips och inspiration: följ oss gärna på facebook eller instagram

Kommentera