Varför är massage bra för kroppen? Svaret får du här

Vad händer i kroppen när vi får Massage?

Effekterna av massage är många, och kanske den största och mest kända effekten är att kroppen slappnar av,

Nu för tiden går allt för många människor omkring och stressar, spänner sig och arbetar i obekväma vinklar vilket gör att på sikt leder till muskelvärk och stelhet.

Vid beröring så ökar oxytocinet och endorfinerna i kroppen.  Dessa ämnen är kroppens ”avslappnande och smärtstillande” hormon.

Detta gör att under massagen så börjar kroppens muskler och leder långsamt att slappna av, flödet ökar och blodcirkulationen förbättras.

Systemet kommer att kicka igång och kroppen börjar göra sig av med slaggprodukterna som har samlats i kroppen.

När frisättningen av endorfiner (avslappnande) kommer igång så minskar den inre stressen, syresättningen ökar och andningsfrekvensen sjunker.

Kroppen aktiverar sitt eget ”må bra system”

Ska man gå på massage regelbundet?

Dom långsiktiga effekterna av massage är många och bra.

Kontinuerlig massage stärker immunförsvaret på sikt, håller nere stressnivåerna och förebygger onda, stela muskler.

Eftersom genomströmningen ökar så påverkas också matsmältningssystemet och lymfsystemet blir effektivare på att göra sig av med slaggprodukter och toxiner.

Om du tränar mycket så kan du genom regelbunden massage förebygga skador.  Musklerna får en bättre syreupptagningsförmåga och gör dom mera elastiska.

Det finns flera olika sorters massage – hur vet jag vilken jag ska välja?

Den vanligaste massagen är ”svensk klassisk massage”  Som inkluderar hela kroppen och är både djupgående och avslappnande.

Viridi Ecos massageoljor är speciellt utvecklade för denna typ av massage.

Det finns också ”Ayurvedisk Yogamassage” Som är en djupgående massage, som utöver den svenska massagen också behandlar fötter, mage, ansikte och hårbotten. Här värms oljan upp i förväg innan behandling påbörjas.

”Hot Stone Massage” Passar dig som är känslig för tryck och smärta. I denna massagemetod används uppvärmda stenar som redskap tillsammans med en aromaolja. (Till exempel Viridi Ecos refreshing oil, relaxing oil eller pregnancy oil)

Det finns också fler varianter – men det här var dom tre vanligaste.

Vilka produkter bör man använda/undvika?

Om du har känslig hud, eksemhud så skulle jag inte rekommendera en massageolja med syntetisk parfym.

Det finns många ”dofta gott” oljor på marknaden, men det man får tänka på är att samtidigt som kroppen sätter igång och skjutsar ut slaggprodukter som den inte vill behålla så är huden en mästare på att absorbera det som hamnar på den också.

Fråga din massör vilken typ av olja som används.

För att få en riktigt bra effekt av massagen så skulle jag föreslå vegetabiliska, ekologiska massageoljor då dom är mera näringsrika.

Samtliga Viridi Ecos massageoljor är veganvänliga, består av ekologiska råvaror och är enbart doftsatta med eteriska oljor.

Att eteriska oljor används är inte enbart för doftsättningens skull – utan även för att uppnå en bättre effekt av själva massagen.

I sortimentet finns det fem olika massageoljor, och samtliga är framtagna för dess olika användningsområden.

Det som också är speciellt med Viridi Ecos massageoljor är att dom också är tillverkade med massören i fokus.

Många massörer får efter en tid olika hudirritationer och eksem.  Våra massageoljor är ”non irritant” vilket gör att du som massör kan arbeta problemfritt med våra produkter utan att oroa dig för dom hudproblem som på sikt kan uppstå.

Vill du som massör ha mera information om våra produkter – kontakta oss på info@viridieco.se eller hello@treeofbrands.com

Om ni har några speciella önskemål som ni vill att jag tar upp här på bloggen så är ni hjärtligt välkomna att maila mig på:  evelina@viridieco.se

Kommentera