Spadagarna i Tylösand 2017

Hej på er!

Sommaren är äntligen här och det är semestertider.

I slutet av Maj så var vi i väg på Spadagarna i Tylösand, träffade Spahotell, andra utställare och hade en otroligt härlig ”helg”.

Det nya för i vår är vår ansiktsbehandling ”Organic Oil Treatment” som innehåller Rengöring, Peeling, Massage, Ansiktsmask och en Ansiktsolja.

Nyheterna är en ”Face oil cleanser” som effektivt avlägsnar orenheter och makeup på ett väldigt skonsamt sätt.  Innehåller inga tensider utan bygger på OCM metoden (Oil Cleansing Method) där fett löser fett.

Nytt för salonger och Hudterapeuter är ”Organic Face Mask”.  Denna ansiktsmask innehåller grön lera och kollodialt havremjöl för att uppnå ett riktigt bra resultat.  Den gröna montmorilloniteleran kommer från Provance i Frankrike och den är riktigt effektiv på att fånga upp och absorbera toxiner, samt det kollodiala havremjölet som tränger ner i huden och främjar nybildandet av kollagen.  Den innehåller Beta Glucan som även kan kallas för ”cellväggarnas klister”och är en polysackarid som hjälper din naturliga microflora på huden att återskapa balansen (polysackarider är mat åt dom goda bakterierna på din hud – även kallad prebiotika), samt avenatramider som lugnar röd och irriterad hud.

Denna behandling kommer vi att berätta mera ingående om i kommande inlägg, så håll utkik.

Organic Oil Treatment

Vi valde att åka ner redan på lördagen då vi har en bra bit att åka från Linköping och ner till Tylösand.

När vi kom fram så gick vi och tittade in i utställarområdet och hälsade på arrangörerna innan det var dags att dra ner rullgardinen och invänta morgondagen (invigningen av Spadagarna 2017)

På söndagen vaknade vi tidigt, och gick ner och började bygga upp montern.

Efter ett par timmars arbete så stod den äntligen färdig!

Tittar ni på det runda lilla bordet med rosorna på så står det ”kommande nyheter” där.   Vi hade med oss ett par prover från vår nya serie och visade upp för mässdeltagarna.

Den fick väldigt + för doften vilket jag tycker är roligt!  Det allra bästa med den nya serien är att den är fullpackad med högeffektiva växtextrakt.  Den är inte enbart en ”trevlig och väldoftande serie utan denna är enbart framtagen för att ge resultat!

I det nya numret av KOSMETIK så kunde man läsa en stor artikel om just ekologisk hudvård – och kunderna förväntar sig inte längre bara en bra ekologisk produkt – utan den måste samtidigt ha en effekt.  Tack vare moden teknik är detta nu möjligt och det är det vi har gjort med denna serien!  Det är högteknologiskt – och högekologiskt! Det ska bli helt fantastiskt att kunna erbjuda er denna serie för huden.  Förväntad release sker i November i samband med Acadermia.     Men mera om denna serie kommer att komma längre fram.

Vi träffade så otroligt många trevliga utställare att det är svårt att nämna alla –  men rakt fram var den stora scenen.

Det bästa med denna mässan var också att vi utställare enkelt kunde ta del av föreläsningarna som pågick på den stora scenen.  Det är inte ofta vi har möjlighet att få vara med då vi allt som oftast måste stå kvar i montern.

I mässhallen fanns det riktigt stora fönster ut mot vattnet!  Tylösand är så vackert- jag rekommenderar verkligen att ni ska besöka det om ni ännu inte har gjort det.  Dock var vi där i slutet av maj, så temperaturen i vattnet var lite väl låg att bada i.  Däremot passade vi på att njuta en stund på hotellets spa avdelning och relax.

Under måndagen hade jag blivit inbjuden till en talkshow som hölls av Göran Aldén, alias ”trendspanaren”. Göran gör analyser av branscher och tittar på kommande trender och vad som ligger i framkant.

När jag tackade Ja till att delta så hade jag ingen aning om vad vi skulle prata om, eller vilka dom andra deltagarna var som var med.

Vi diskuterade kring vad vi trodde kommande hudvårdstrender var, och hållbarhet samt dom kommande trender som Göran hade sett – och hur vi som företag stod i förhållande till dessa.

En sak som Göran hade sett när det gäller trender, och som jag också pratade om här på scenen – det är att Nischa sig som SPA.  Att bli originella på sitt sätt.  Det går inte att vara en ”supermarket” och erbjuda alla olika former av behandlingar som finns, eller anamma tio olika koncept för att samtliga koncept anses vara trendiga just nu. Jag tror att många människor ”vänder och vrider” ut och in på sig själva i jakten på det ”perfekta och trendigaste” och jag tror också att många span och hotell gör samma sak – i god tro om att det är vad kunderna vill ha.

Trenden pekar dock åt ett annat håll – vi blir mer och mer miljömedvetna och nu vill vi ha saker som är lite unika och funktionella på samma gång.  Fler Spahotell väljer att ta in mindre hudvårdsmärken för att skapa sig ett unikt signum och genom dessa förmedla hållbarhet, naturvänlighet och funktionalitet.

Jag är övertygad om att hudvårdens framtid kommer att vara ekologiskt – hållbart och teknologiskt.

Vi pratade med väldigt många härliga människor – jag är lyckligt lottad som får arbeta i en så fantastisk bransch som denna!  Även om man kan tro att skönhetsbranchen är ytlig så är det så långt ifrån sanningen för mig.  För oss är det en helhet – att må bra!  En balans mellan ditt yttre och ditt inre.  Träning, avslappning, sömn och kost. Och givetvis också alla saker runtomkring, luften vi andas, våran mentala inställning, våga göra aktiva val och så produkterna vi applicerar på vår hud.  Att förändra allt tar tid, men med små steg i taget kan du uppnå väldiga resultat!

Kram på er!

Kommentera