Autumn Glow! 5 Tips som får din bränna att hålla längre!

Nu är sommaren snart över, även om vi säkert är många som vill behålla den ett tag till.

Och framförallt den där gyllenbruna solkyssta hudfärgen som kommer när man vistas ute i solen.

Här har jag listat 5 tips till dig som gör att du kan behålla brännan till långt inpå hösten.

 

  1. Scrubba – Tvärtom vad många tror så är en bodyscrub ett utmärkt sätt att både behålla både brännan och lystern i huden.  En bodyscrub peelar enbart försiktigt av dom gamla hudcellerna som annars kan göra att du ser gråaktig ut i huden istället för brun.   Dom pigment som gör huden brun sitter längre ner i huden.   Vi rekommenderar någon av våra härligt doftande ekologiska bodyscrubs.
  2. Fukta huden –  Brännan försvinner mycket snabbare om huden blir torr och torkar ut.  Se därför till att fukta huden ordentligt – gärna från insidan och ut genom att dricka rikligt med vatten.  Smörj in huden med en fuktrik lotion eller body butter.   Vi rekommenderar någon av våra krämiga ekologiska body butters som både kapslar in och bibehåller fukten samtidigt som dom mjukgör.
  3. Byt ut duschtvålen mot en olja – Många duschtvålar torkar ut huden och bidrar då till att brännan snabbare försvinner.   Använd en duscholja istället för att kapsla in fukten och undvika att den torkar ut.   Vi rekommenderar någon av våra Body Scrubs.  Då dom är oljebaserade så får du då en ultimat 2 i 1 produkt som är perfekt för att bibehålla solbrännan längre.  Då den både peelar och rengör.
  4. Underhåll brännan – Passa på att vara ute så mycket som möjligt, sitt i solen på matrasten eller på helgerna.  Utnyttja solens strålar så mycket det går så kommer din bränna garanterat att hålla i sig.  (Dock är det viktigt att fortarande använda ett bra solskydd om du ska vistas i solen under en längre period då solens strålar även kan vara starka på hösten).
  5. Framhäv brännan med olja – En olja är helt rätt att använda för att bibehålla brännan.  Förutom att kapsla in fukten i huden så får du också det där supersnygga höstglowet!   Vi rekommenderar EcoMoisturizing body oil och vill du boosta huden ytterligare så använd någon av våra ansiktsoljor också.

Nu önskar jag er en härlig helg!

/Evelina Andréasson

Kommentera